Bosmiddag 2011

 

Recreëren in een groene omgeving
ZEISTER BOSMIDDAG SANATORIUMBOS

De Stichting Beter Zeist organiseerde met de Stichting Behoud Sanatoriumbos-Zeist en de buurtorganisatie Bewoners Belangen Dichterbij een gezellige bijeenkomst in deze parel van Zeist. Dankzij de weergoden, heel geslaagd, ook door het geïnteresseerde publiek.

Patrick Greeven van de Stichting Milieuzorg Zeist e.o. als deskundige gids tijdens de boswandeling

Ondanks de uittocht tijdens het hemelvaartweekend, de regen ’s ochtends, en de tennisfinale op TV waren op zondag 5 juni 2011 ongeveer tweehonderd mensen afgekomen op de bosmiddag in het Sanatoriumbos. Het grote grasveld achter het hoofdgebouw van zorginstelling Altrecht in het Sanatoriumbos was de centrale plek. De vrijwilligers van de organisaties zorgden voor muziek met twee gitaristen en een zanger, stands met informatie en drinken, verhalenverteller, speakers corner, creatieve activiteiten, touwtrekken, sla de spijker op de kop en de poppenkast.

Gespannen lijken de kleintjes naar de poppenkast. Een goede voorbereiding op het latere leven?

Een fantastische middag met ‘art performance’, ‘wie ben ik’, ‘broken mirror’, ‘green acts’ en een grote groep kinderen die op een lange rol papier hebben geschilderd. En niet te vergeten de boswandeling met een deskundige gids die tweemaal werd gehouden.


Ook voor de ouderen waren er verhalen uit het leven gegrepen

De stand van de buurtorganisatie Bewoners Belangen Dichterbij voor Dichterswijk en Parmentiersland

De stand van de Stichting Nationaal Landschapskundig museum en Documentatiecentrum “Telluris”